Често задавани въпроси

Тук можете да намерите отговорите на най-често задаваните въпроси

ВЪПРОСИ ЗА КАФЕ И ЧАЙ КАПСУЛИТЕ

Какво представлява кафе системата Espresso 1882® ?

Espresso 1882 е оригинален, мултипатентован продукт на Caffe Vergnano S.p.a Италия. Кафе и чай капсулите са съвместими с кафе машините от системите Espresso 1882 на Кафе Верняно и*Nesresso-предназначени за домашна употреба.

Капсулите съвместими ли са с всички машини *Nespresso?

Да! Както кафе капсулите Espresso 1882, така и чай капсулите Thespresso 1882 са съвместими с кафе машините *Nespresso предназначени за домашна употреба- включително:Citiz, Pixie, Essenza, Lattissima, U, Maestria и Inissia

Колко вида капсули предлага системата ?

На първи етап са на разположение шест вида кафе капсули, както и три вида чай капсули.

Ако избера Espresso 1882 мога ли после да ползвам и капсули*Nespresso ?

Да разбира се! Ако притежавате *Nespresso машина и използвате капсулите Espresso 1882, това по никакъв начин няма да промени настройките на вашата машина и тя ще продължи да работи еднакво добре и с двата вида капсули.

Нормално ли е капсулата да не се перфорира при ползване?

Да! До сега много потребители бяха резервирани към  механичното увреждане (перфорация) на капсулата в този смисъл Espresso 1882 е следващо поколение капсули при които нито една част на машината няма съприкосновение с кафето. Отличният резултат в чашата се получава благодарение на патентованите автоматични мембрани, които се отварят от налягането на водата, без да се налага перфориране на капсулата.

Нормално ли е капсулата да не е вакумирана?

Да! За да се гарантира отлично качество и свежест на кафето, Caffe Vergnano използва най-добрия начин за запазване на качеството. Всяка капсула е индивидуално опакована в защитена, безкислородна среда от инертен газ.

Съдържат ли синтетични подобрители или консерванти?

Категорично не! Продуктите от серията са предмет на безпрецедентната сертификация на Кафе Верняно включително сертифициране по  KOSHER и ORGANIC (за един вид капсули), което гарантира пълна чистота и качество.

Кафе и Чай капсулите съдържат ли инстантни субстанции ?

Не! Продуктите са 100% натурални и са произведени единствено чрез бавното изпичане на най-доброто зелено кафе от избрани ферми и за пръв път с истински ръчно събиран чай на листа. Espresso 1882 е реална алтернатива на експанзията от потенциално не безвредните синтетични, високо гликемични, инстантни полуфабрикати. Системата осигурява бърз и лесен начин до автентично и първокласно италианско еспресо.

Къде мога да намеря капсулите Espresso 1882?

Продуктите можете да намерите в добрите магазини за кафе, а скоро и в избрани търговски вериги. 

Мога ли да поръчам Espresso 1882 онлайн?

Да! Можете да намерите продуктите при водещите национални онлайн търговци или да използвате нашия специализиран Е-магазин.

Имaте ли офис програми  за Espresso 1882?

Да! Капсулите Espresso 1882 във вариант от 50 броя в кутия са част от специализираната линия „Вендинг и Офис кафе сервиз“ на Кафе Верняно. Програми включително с безплатни кафе машини можете да намерите при добрите OCS-оператори. 

Кафе и чай капсулите Espresso 1882 био-разградими ли са?

Да! Капсулите са 100% био-разградими и могат да се третират като органичен отпадък. Капсулите не са подходящи за рециклиране .ВЪПРОСИ ЗА КАФЕ МАШИНИТЕ

TRE машините могат ли да работят с други капсули ?

НЕ! Кафе машините TRE могат да работят единствено и само с капсули Espresso 1882.

Кафе машините TRE наистина ли са от дърво  ?

ДА! Страничните панели на моделите TRE и TRE+ са от естествен дъб.

Могат ли да се използват чаши с различна височина?

Да! Благодарение на телескопичната основа за чаши, височината се регулира.

Какво се случва ако забравя машината включена ?

След 9 минути бездействие, машината ще премине в режим на готовност. Рестартирайте я отново чрез бутона ON/OF и след няколко секунди тя отново ще бъде готова за работа. 

Имали стимър за пара?

НЕ! За да не се влошава качеството на кафето от Caffe Vergnano вярват, че най-добрия и коректен начин за разбиване на мляко е чрез външно устройство.

Може ли да се програмира дължината на кафето?

Кафе машините TRE са налични във версии както с ръчно, така и с електронно дозиране

Как се почистват дървените части на машината?

Дървените панели могат да се почистват с влажна кърпа или със същите препарати, които използвате за почистване на дървени мебели.

Как се почистват отстраняемите контейнери?

С течаща вода или в съдомиялна машина 

Какво да направя ако машината не прави кафе след пускане ?

Проверете дали резервоара за вода е поставен правилно!

Каква поддръжка изисква машината  ?

-В резервоара винаги трябва да има вода за да работи машината.
-Водата трябва да се сменя всеки ден за да получите добро кафе.
-След 12-14 цикъла трябва да изпразните контейнера за капсули и да го почистите
-Трябва редовно да профилактиратe машината с качествен препарат против котлен камък.

Какво да направя ако лоста оказва силно съпротивление при затваряне ?

Уверете се, че капсулата е поставена правилно.

Колко кафета могат да се направят последователно?

Около 50 броя! По-голямо натоварване ще доведе да прегряване на машината и тя няма да прави кафе. В случай на прегряване, изключете машината и оставете лоста отворен за да се охлади.

Защо не мога да поставя капсулата?

Уверете се че лоста е отворен до краен предел.

Какво трябва да направя, ако изтича вода под машината?

Уверете се че резервоара е поставен правилно. 

Какво се случва ако няма поставена капсула и се стартира машината ?

Водата ще изтича в контейнера. В случай, че правите профилактика или почистване на групата, трябва да използвате празната сервизна капсула.ВЪПРОСИ ЗА ОНЛАЙН МАГАЗИНА

Задължителна ли е регистрацията в Онлайн магазина?

НЕ! В нашият е-магазин можете да пазарувате както, като регистриран потребител, така и като гост. Разликата при регистрираните потребители, е че могат да се възползват от допълнителни предимства, включително проследяване на поръчки, статистически преглед на поръчките до момента, участие в бонус програмата и др.

Защитени ли са моите лични данни?

Да! Фирма Трипинг ЕООД е направила необходимото за да осигури максимална защита на потребителите. Сайта е разработен съгласно най-добрите световни практики в онлайн-търговията. Компанията е администратор на лични данни по смисъла на закона, преноса на информация е защитен със SSL сертификат и 256 битово криптиране. Всички данни се съхраняват на външни, защитени сървъри. 

Мога ли да правя поръчки по телефона ?

Да! Можете да правите поръчки по телефона, при същите условия за ползване на е-магазина. 

Печеля ли бонус точки при поръчка по телефона ?

Не! Бонус точки могат да се печелят единствено при онлайн поръчки от регистрирани потребители. Изключение правят случаите, когато регистрирани потребители по някаква причина са възпрепятствани  да направят поръчката си онлайн. В този случай е необходимо изрично да заявите на оператора, че желаете да бъдат начислени точки за настоящата поръчка като посочите името на профила си, след което точките, ще бъдат начислени служебно към профила Ви от администраторите на сайта.

Каква е стойността на разходите по доставка?

Стойността на доставката е 4 лв. (за цялата страна). В случай че поръчката Ви е на стойност над 70 лв. доставката е напълно безплатна. В случай, че желаете доставка с фиксиран час цената е 7 лв. независимо от стойността на поръчката. 

Кой доставя поръчките?

Куриерски фирми с които Трипинг Еоод има сключен договор а именно Рапидо и Спиди. 

Какъв е срока за доставка?

В 90% от случаите поръчките се изпълняват в рамките 24 часа (ако изрично не е посочено друго). При всички случай поръчките се доставят до 3 работни след потвърждение на заявката. 

Изпълнявате ли поръчки извън страната ?

Не! Фирма Трипинг ЕООД притежава правата за продажба на продуктите представени в е-магазина само за територията на страната.

Какви са начините на плащане в е-магазина ?

Плащане при доставка (наложен платеж), чрез банков превод или чрез системата за разплащане PayPal. В случай че използвате  PayPal можете да извършете плащането чрез собствения си акаунт в системата, или да платите с всеки вид кредитна карта без да е необходима никаква регистрация.

Какво представлява бонус програмата ?

Бонус програмата е своеобразна адмирация към лоялните ни клиенти Достатъчно е да пазарувате в нашия е-магазин със своят профил и да събирате бонус точки. Колкото повече и по-често пазарувате, толкова повече точки ще получавате. Натрупаните точки можете да използвате за отстъпка при следващи поръчки, като всеки изхарчен лев Ви носи 1 бонус точка и съответно 100 събрани точки можете да размените за 3 лева отстъпка при  поръчка. На практика от всяка изхарчена сума в магазина получавате 3% които можете да осребрите при следващата си поръчка.  Първите 50 точки можете да спечелите още с регистрация си в е-магазина наред с това всеки коментар за продукт Ви носи по 30 точки. Не забравяйте, че необходимо условие за участие в бонус програмата е да сте регистриран потребител. 

 


Имате ли и други въпроси?

Ако не сте намерили отговори на Ваши въпроси, не се колебайте да се свържете с нас!

контакт с нас