Философията, върху която е създадена системата Espresso 1882, почива  на традиционните ценности на Caffe Vergnano, в основата на които вече 130 години е качеството и лоялността към италианската кафе култура. Едновременно с това, Espresso 1882 представя напълно нови референции за сегмента, комбинация от уменията на легендарната  Компания от Торино със съществуващите нови технологии в един продукт.

Философията продължава

mozgo_nyilЗа 130 годишната си история Caffe Vergnano винаги избира най- добрата реколта зелено кафе от най- добрите ферми в света. Компанията никога не купува суровина от световните борси, каквато е масовата практика при кафе компаниите. Така най- добрите кафени зърна се избират и поръчват директно от производителите- чисти видове арабика и робуста, които растат само на определена надморска височина при специфични климатични условия в богата на минерали почва.Печенето е най-важната стъпка в производството на Италианското еспресо, тъй като съотношението между вкус и аромат на зърната зависи от точното време на изпичане. Традицията в процеса на печене е специфична и уникална за компанията и е съобразена с наистина големите количества кафе, които се изпичат всяка година. В сравнение с модерните методи за изпичане (турбо),  чрез завихряне на горещ въздух, в които процесът на печене е с продължителност 2-3 минuти, то  при Caffe Vergnano цикълът на печене е 18-20 минути.Caffe Vergnano е една от малкото компании в света, която пече различните сортове зелени кафени зърна на отделни партиди. Смесването на различните сортове (до девет в една уникална комбинация) става 1 до 3 дни след изпичането, за да е сигурно, че периодът на обезгазяване е изтекъл. В допълнение за Espresso 1882, Caffe Vergnano създаде уникална технология на смилане, при която съвършено- изпечените блендове са педантично подготвени специално за кафе машините с капсули и резултата е съвършено италианско еспресо.Един от основните проблеми е запазване качеството на кафето след изпичането.За да избегне използването на синтетични консерванти или хермитизиране, което налага последваща перфорация на капсулата, Caffe Vergnano използва най-добрия метод за запазване качествата на кафето. Всяка уникална прозрачна, 100 %-биоразградима капсула е опакована по индивидуално в защитена безкислородна среда от инертен газ, което гарантира най-доброто качество и чистота на кафе капсулите Espresso 1882.

Автентично и неподправено еспресо, точно като в Италия!  Съвършен каймак като по учебник с дебелина 3-3,5 мм. с цвят на лешник, който издържа до 3 минути. Благодарение на революционните автоматични мембрани на капсулите Espresso 1882, каймака се получава по аналогичен начин на професионалните кафе машини- без механично разпенване, без синтетични подобрители и без опасност от попадане на микро частици в кафето, като резултат от перфорация на капсулата. Отличният резултат в чашата е в следствие единствено и само на преминаването на горещата вода под налягане през кафето. Оптимално и безопасно извличане, без нито една част на машината да влиза в съприкосновение с капсулата.